MENCARI RUANGAN UNTUK SIMPAN BARANGAN DI MUSIM PERAYAAN

Perayaan, sebut sahaja musim perayaan pasti anda dapat merasakan mahupun gambaran suasana yang padat dan meriah dengan barang-barang kelengkapan nak raya, macam mana untuk simpan barangan bagi persiapan rumah untuk sambut perayaan, dengan baju raya baru, kuih-muih untuk raya. Macam mana preparation perayaan di rumah anda ya? Perayaan adalah suatu aktiviti yang disambut oleh sesebuah masyarakat ataupun kaum. Kebiasaan sesuatu perayaan disambut oleh sesebuah masyarakat ataupun kaum adalah bertujuan untuk mengingati peristiwa penting yang pernah berlaku pada masa dahulu. Di negara Malaysia, terdapat pelbagai jenis perayaan disambut pada sepanjang tahun kerana kepelbagaian kaum dan agama yang terdapat di negara ini. Antaranya ialah Hari Raya Aidilfitri, Tahun Baru Cina, Deepavali dan lain-lain.

Antara, contohnya dapat dilihat dengan jelas sudut paling penting untuk persediaan storage perlu disimpan barangannya untuk setiap sudut lebih teratur dan dapat menjimatkan storage di sesuatu ruang tersebut, seperti ruangan dapur, ruang tamu, ruang meja makan dan lain-lain. Setiap ruangan rumah storage itu amat penting untuk simpan barangan secara teratur.

Disini dapat dilihat dengan jelas Untuk perayaan Tahun Baru Cina, kita dapat lihat adanya makan besar menu antara menunya ialah “Yee Sang”. Jadi storage penggunan meja makan dengan kapasiti sekurang-kurang untuk sepuluh orang tu adalah seperti keperluan sesebuah keluarga perlu membuat persediaan untuk satu ruang bagi penyediaan meja untuk berkumpul bersama keluarga ketika perayaan. Storage ruangan ni, contoh meja yang tidak perlu boleh letakkan di tempat lain terdahulu.

Bagi memudahkan lagi urusan anda untuk menyambut perayaan ini dengan lebih selesa. Sewa Storage yang menyediakan servis termasuk wrapping barangan anda dan di simpan di storage dan di bawa kembali ke rumah baru apabila selesai menyambut perayaan.

KELENGKAPAN RUMAH SEBELUM TAHUN BARU CINA

Sebelum perayaan banyak perkara perlu dilakukan untuk memeriahkan lagi sesuatu perayaan yang diraikan itu. Perayaan Tahun Baru Cina. Menjadi tradisi dan kewajipan bagi sesebuah keluarga untuk sediakan makanan Kuih raya ataupun biskut raya. diri,atau beli sahaja di kedai atau dengan bahasa glamournya “Kuih Tunjuk” mudah dan senang. Disini banyak dah dapat dilihat banyak penggunaan storage, untuk ruangan limau cina, sebab kebiasaan digunakan dan perlu diuruskan dengan juadah yang banyak perlu disimpan barangannya. Jadi perlulah bertindak dengan bijak untuk membuat suatu tempat simpan dengan barang-barang tersebut dengan baik dan teratur.

Meja bulat mewujudkan rasa kekeluargaan semasa apa jua jamuan meriah kerana bentuknya membuatkan semua orang menghadap satu sama lain dan tiada sesiapa pun berasa tidak diendahkan duduk dihujung meja. Meja ini juga mudah dibersihkan dan amat membantu semasa mengemas, percayalah. Simpan barangan yang tidak perlu semasa perayaan  adalah sangat penting untuk menjimatkan Storage anda. Jika anda pening untuk uruskan simpan barang, susun atur bagi storage dirumah anda. Anda boleh cuba ke AKMOVER untuk lihat details dan pandangan bagaimana step by step untuk mumudahkan proses simpanan barang di rumah anda, sekaligus membantu anda untuk menjimatkan ruangan storage.

SEBELUM OPERASI MEMULAKAN SIMPAN BARANG DI RUMAH

Perlu diketahui beberapa perkara yang anda perlu selesaikan untuk memulakan kerja-kerja mengemas, simpan barangan dan membersihkan rumah yang terlalu banyak barang dan bersepah. Pastikan semua ambil perhatian. Jadi, sebelum kami senaraikan cara kemas rumah dalam tempoh yang singkat tidak mengambil masa yang lama, terdapat beberapa perkara yang perlu dilakukan terlebih dahulu.

Antaranya, jadikan tabiat untuk simpan barangan, mengemas, menyimpan segera barang-barang keperluan dan kehendak,sama ada barang itu penting untuk terus penyediaannya ataupun tidak. Perlu ada didepan mata ataupun boleh simpan barangan dahulu di tempat yang perlu. mencari storage yang sesuai untuk barang-barang tersebut.

CARA MEMANFAATKAN SEPENUHNYA UNTUK SETIAP RUANG PERLU DISIMPAN-LABELKAN


Untuk lebih memudahkan anda, labelkan nama jenis-jenis barang untuk storage lebih memudahkan kerja anda dan menjimatkan masa anda. Jadi bila perayaan sudah pasti perlu siapkan satu storage untuk kelengkapan meja dihari perayaan dan kalau boleh perlu ada meja lebih untuk buat persediaan raya.Bila anda sudah siapkan label adanya storage anda akan lebih mudah dan senang untuk mengambil apa-apa barang yang anda kehendaki disamping dapat menjimatkan ruang rumah dan rumah kelihatan lebih teratur  dan kemas. Kalau anda rasa pening,tak tahu macam untuk labelkan, step by step nak buat anda boleh tengok macama mana untuk labelkan storage di AKMOVER. Mana-mana peralatan yang tidak perlu boleh disimpan terlebih dahulu diruangan storage yang telah dilabelkan. Ataupun anda juga boleh membuat gotong royong bersama keluarga sambil-sambil mengisi masa yang terluang dengan simpan barangan untuk membuang barang-barang yang tidak penting. Sekali gus dapat menjimatkan ruangan rumah anda dan dapat simpan barangan yang lebih perlu untuk disediakan semasa hari perayaan.

DAPATKAN KERJASAMA DARIPADA SEISI RUMAH & CARA KEMAS RUMAH YANG BERSEPAH & BANYAK BARANG

Rumah yang bersih,tersusun barangannya bukan sahaja membuatkan setiap penghuni berasa selesa malah mendapat ketenangan fikiran dan kebahagiaan jiwa. Untuk mengemas ruangan untuk simpan barangan  di storage yang  betul ini seharusnya dilakukan bersama, kemas rumah tanggung jawab suami. Namun, secara realistiknya, ia adalah tugas kedua-duanya sekali. Anda tidak boleh melakukannya seorang diri melainkan anda memang tinggal bersendirian. Jika sudah menjadi amalan setiap ahli keluarga mengemas rumah, maka tugas jadi lebih mudah. Bagaimanapun, jika ini kali pertama, anda perlu cekal dan bertegas sewaktu memaklumkan kepada setiap ahli keluarga perihal mengemas rumah bersama-sama. Tidak kiralah sama ada bujang, berkahwin atau tinggal bersama keluarga, kebersihan tempat tinggal memang sangat dituntut. Tak salah jika mempunyai banyak barang. Cuma bila ia tidak disusun disimpan di storage yang tepat dengan rapi, kerana jika barang tidak disimpan dengan baik akan membuatkan rasa macam hidup di tempat pembuangan sampah. Maka, atas sebab itu kami ingin berkongsi cara kemas rumah yang banyak barang dan bersepah macam tongkang pecah.

Perancangan yang baik mampu merubah emosi anda daripada stress. Rancang dengan sebaiknya. Pemilihan AKMOVERS dapat membantu anda dalam urusan pemindahan dan tempat simpan barangan anda dengan lebih baik. Strategi perlu di rancang. Dengan kesabaran yang tinggi  disamping doa semoga dilancarkan dan dipermudahkan urusan pemindahan rumah anda. Dengan AKMOVERS pasti dapat membantu anda.

AKMOVERS yang sangat professional dan mahir, dan apa yang paling penting, AKMOVERS merupakan 100% milik Bumiputera. AKMOVERS telah berpengalaman luas dalam pemindahan barang bukan sahaja pemindahan rumah tetapi juga syarikat-syarikat swasta. Kemana sahaja anda berpindah AKMOVERS pasti boleh membantu.

Untuk penerangan lanjut mengenai servis pindah boleh hubungi:


Whatsapp | Call – 013 -3336960
Facebook – Akmovers
Instagram – Akmovers
Youtube Channel – Akmovers
“AKMOVERS-SOLUSI PEMINDAHAN ANDA”

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment

Scroll to Top