Barang yang tidak boleh disimpan didalam stor

     Penyimpanan atau kebanyakan orang biasanya mengetahuinya sebagai store sendiri berguna terutamanya semasa proses pemindahan rumah atau bergelut dengan rumah ruang kecil. Kemudian, selepas anda telah menemui storan diri yang anda inginkan, adalah penting untuk anda menyimpan barang-barang anda dengan betul di dalam unit tersebut. Anda pasti mahu mengelakkan senario atau kejadian yang mungkin telah merosakkan perabot atau buku anda, contohnya. Storan mungkin dalam jangka pendek atau jangka panjang dan pada masa itu anda ingin memastikan bahawa anda mengoptimumkan penggunaan storage/warehouse anda sepenuhnya memandangkan ia adalah pelaburan yang agak mahal. Oleh itu, AKMOVERS berada di sini untuk memberitahu anda perkara yang boleh dan tidak boleh anda pertimbangkan semasa menyimpan barangan anda dalam store:

1. Jangan simpan barang berbahaya dan mudah terbakar

     Kemudahan penyimpanan sangat ketat dan mereka juga melarang menyimpan barang mudah terbakar contohnya, bunga api, bahan api, minyak, aerosol, senjata dan propana. Jika anda perlu menyimpan beberapa peralatan berkuasa gas, anda perlu mengalirkan bahan api dan minyaknya sebelum memasukkannya. jika anda gagal mematuhi peraturan boleh menyebabkan tindakan undang-undang atau pengusiran daripada pentadbiran syarikat.

2. Jangan simpan barang yang sangat berharga.

     Sebagai peraturan asas, jika anda tidak mahu menyesali apa-apa, anda mungkin tidak sepatutnya menyimpan item bernilai dalam unit storan anda. Pada kebanyakan masa, item anda akan baik-baik saja dan tiada apa yang perlu dibimbangkan, tetapi storan sentiasa mempunyai risiko walaupun kecil, termasuk item yang akan hilang dan rosak. Untuk selamat, anda perlu mencari cara alternatif untuk meletakkan barangan antik, barang kemas dan barang berharga lain yang anda tidak mahu risikonya. Item sentimental termasuk dalam kategori ini kerana ia sangat bermakna dan pastinya anda tidak mahu apa-apa berlaku kepadanya.

3. Jangan kongsi kod keselamatan dan kad akses anda.

     Bijak dengan siapa anda berkongsi masalah akses. Sentiasa gunakan pertimbangan terbaik anda dan jangan sekali-kali membenarkan seseorang masuk ke dalam simpanan anda melainkan keluarga anda dan orang yang anda sudah kenali serta mempercayai mereka dan mengendalikan barang-barang anda. Penyimpanan atau lebih penting lagi, barang di dalamnya menyimpan banyak nilai untuk orang yang berniat buruk. Melainkan ahli keluarga atau rakan terdekat anda, anda tidak sepatutnya berkongsi kod akses atau kad anda kepada mana-mana orang yang tidak dikenali.

4. Jangan simpan apa-apa yang mudah rosak.

     Berhati-hati untuk tidak membungkus apa-apa dalam simpanan anda yang boleh rosak atau busuk. Selain itu, ia boleh menyebabkan bau busuk, makanan busuk dan tumbuhan yang boleh menarik pepijat dan tikus, dan anda pastinya tidak mahu ia berlaku kepada mereka yang akan membuka storan anda. Ia boleh menjadi tidak menyenangkan.

5. Jangan biarkan barang anda tanpa perlindungan.

Anda harus mengelakkan barangan anda daripada rosak dengan meluangkan masa untuk membungkus dan membungkusnya dengan betul. Perabot hendaklah ditutup dengan selimut atau pad bergerak dan fakta penting, anda tidak boleh menutupnya dengan plastik, apa sahaja yang boleh memerangkap kelembapan kerana ia mengakibatkan cendawan dan acuan. Kemudian, apa-apa yang kecil hendaklah disimpan dengan betul. Barangan yang rapuh hendaklah dibalut dengan kemas dalam kertas pembungkusan yang betul dan disimpan dengan cara yang tidak boleh bergerak atau tergelincir.

     AKMOVERS ialah sebuah syarikat bergerak yang ditubuhkan di Selangor dan AKMOVERS juga menawarkan perkhidmatan storega atau warehouse sendiri yang berguna untuk menyimpan barangan rumah anda, barangan jualan anda mahupun dokumen audit syarikat anda. Sebagai contoh, jika anda perlu renovet rumah anda, simpan document audit syarikat anda, menukar kerja di negara lain, anda boleh menyewa storage. Perkhidmatan ini dipanggil “Store”, “store and delivery” dan”store and move” yang mana AKMOVERS akan datang dan membantu anda untuk mengemas dan membungkus perabot anda atau apa-apa barangan rumah dan menyimpannya dengan selamat supaya anda boleh mendapatkan semula barangan anda dalam keadaan yang baik. Semua barang anda akan disimpan di bilik simpanan AKMOVERS dan barang anda akan dikembalikan dengan sempurna bila-bila masa anda mahu.

Untuk penerangan lanjut mengenai servis pindah boleh hubungi:
Whatsapp | Call – 013 -3336960
Facebook – Akmovers
Instagram – Akmovers
Youtube Channel – Akmovers
“AKMOVERS-SOLUSI PEMINDAHAN ANDA”


Whatsapp


Facebook


Instagram


Youtube

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment

Scroll to Top