SERVIS STORAGE TERBAIK DI SHAH ALAM

PERKHIDMATAN PENGHANTARAN KENDERAAN KE SABAH SARAWAK
March 19, 2021
TIPS SIMPAN BARANG-BARANG DI DALAM PETI AIS
April 2, 2021
Show all

SERVIS STORAGE TERBAIK DI SHAH ALAM

SERVIS STORAGE TERBAIK DI SHAH ALAM

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat semua pembaca. Diharap semua sihat-sihat belaka. Bertemu lagi kita di minggu ini dengan topik yang lebih menarik. Minggu ni STORAGE MALAYSIA akan senarai pendekkan syarikat-syarikat yang menawarkan servis penyimpanan (storage) terbaik di Shah Alam untuk kemudahan anda sekalian supaya anda boleh membuat perbandingan sesuai dengan kehendak dan keperluan anda.

Setiap syarikat ada yang hanya fokus kepada servis menyimpan sahaja. Namun ada juga yang menawarkan pelbagai jenis servis seperti membungkus, memindah, menghantar dan lain-lain. Ada juga syarikat yang hanya memindahkan barang melalui jalan darat, ada juga yang melalui jalan laut dan udara. Ada syarikat yang sasaran mereka hanya tertakluk kepada peniaga online sahaja ada juga yang sesiapa sahaja pun boleh. Jadi jom tengok satu-satu. Let’s go!

  1. Lock+Store (Glenmarie)

Company Details

Lock+Store merupakan syarikat yang mempunyai mini warehouse (gudang mini) dengan pelbagai saiz bermula dari 300 sf hingga 1000 sf dan menawarkan servis ‘Self-Storage’, ‘Warehouse’, ‘Box Shop’ dan ‘Packing & Storage Tips’ terletak di Glenmarie, Shah Alam, Selangor. Lock+Store turut menawarkan promosi sebanyak 50% diskaun dan boleh mendapat RM30 jika anda merekomenkan servis syarikat kepada kawan-kawan.

Advantages

· Non-Air-Conditioned and Air-Conditioned Storage Area

· Flexibility and secure – 24/7 Open Storage Access and on-site security guard

· No Hidden Charge

· Ample Parking Lots Available

· Self-Storage Association Asia Members

Websites

[email protected]

Contact Number

03-55618000, 012-3728885, 019-3009111, 016-5516735

Address

No. 5, Jalan Penyair U1/44,

Off Jalan Glenmarie, Temasya Industrial Park,

40150 Shah Alam, Selangor.

2. The Storage People

Company Details

The Storage People menyediakan ruang penyimpanan yang bersih dan memberi layanan yang terbaik kepada pengguna. Sekiranya The Storage People gagal memenuhi kehendak pengguna atau tidak seperti yang anda harapkan, The Storage People akan memastikan anda akan membayar kosong ringgit untuk bulan seterusnya. Kepuasan pengguna mengenai servis penyimpanan yang disediakan merupakan keutamaan The Storage People. The Storage People menawarkan servis ‘Rent Self-Storage Online’ dengan Streamline Cylinder Lock System.

Advantages

· Self-Storage Unit pelbagai saiz (S, M, L, XL)

· CCTV

· Cylinder Lock System

Websites

[email protected]

Contact Number

019-3807867

Address

17 Jalan Astaka U8/88A Bukit Jelutong,

40150 Shah Alam, Selangor.

3. AKMOVERS & STORAGE MALAYSIA

Company Details

AKMOVERS yang dikenali sebagai sebuah syarikat professional di Malaysia yang menawarkan servis membungkus dan memindahkan yang berpusat di Klang Valey, Malaysia yang mempunyai pengalaman dalam industri logistik selama lima tahun (2016-2021). AKMOVERS mempunyai pengangkutan seperti lori, van dan motor yang akan digunakan untuk mengangkat dan memindah barang penggunanya. AKMOVER akan memastikan bahawa barang para pengguna akan dibungkus dengan penuh berhati-hati, disusun secara sistematik dan dipindahkan dengan selamat ke destinasi yang ingin dituju. Kesemua pekerja adalah terlatih. Jadi anda tidak perlu gusar dan risau, kerana setelah anda menggunakan perkhidmatan AKMOVER, AKMOVER akan pastikan barang anda akan selamat dan ditangani dengan professional. Antara servis AKMOVERS yang turut ditawarkan adalah ‘Partial Service Movers’, ‘Full Service Movers’, ‘Premium Service Movers’, ‘Small Moving’, ‘Piano & Safe Box Movers’, ‘Office Movers’, ‘International Movers’, ‘House Cleaning’, ‘Air Conditioning Dismantle & Installation’ dan lain-lain.

Terbaru, AKMOVER menubuhkan sebuah unit dibawahnya iaitu STORAGE MALAYSIA yang menawarkan servis penyimpanan barang di gudang (warehouse) mereka. Antara barang-barang yang boleh disimpan di STORAGE MALAYSIA adalah seperti barang-barang office (rak, meja, kerusi), barang-barang rumah (perabot, sofa, mesin basuh dan sebagainya), dokumen penting, stok jualan (stok baju, stok kasut, stok makanan) dan paling terbaru adalah ruang untuk menyimpan stok makanan sejuk beku (frozen food). Yang lagi bestnya, STORAGE MALAYSIA menawarkan servis membungkus, memindahkan, menyimpan dan juga menghantar stok tersebut sesuai mengikut kehendak penguna.Oh ya! AKMOVER dan STORAGE MALAYSIA juga ada kongsikan banyak tips dan pengalaman mengenai proses pemindahan dan penyimpana. Boleh tengok kat blog ya.

Advantages

· Voted as Premium Packers and Movers Malaysia

· 25 qualified team & staff

· 1000+ house moved

· 30+ university / government offices moved

· Lokasi yang strategik

· Jauh dari bencana alam

· CCTV 24/7

Websites

myakmovers.com

Contact Number

0195181744 (STORAGE MALAYSIA)

Address

No. 26, Jalan Keluli AJ7/AJ, Seksyen 7,

40000 Shah Alam, Selangor.

4. Cube Self Storage Sdn Bhd (Malaysia)

Company Details

Cube Self Storage Sdn Bhd merupakan syarikat yang menawarkan servis penyimpanan (gudang) dengan harga berpatutan. Cube Self Storage yang mempunyai pengalaman selama lebih 20 tahun di UK, telah banyak membantu ratusan keluarga dan pemilik bisnes di Malaysia yang mempunyai masalah seperti kos dan ruang yang tidak mencukupi. Selain menawarkan servis ‘Warehouse Rental’, ‘Document Storage’, ‘Self-Storage Units’, ‘Luggage Storage’ dan ‘Smart Co-Working’, Cube Self Storage Sdn Bhd (Malaysia) juga menawarkan pelbagai promosi

seperti 1 bulan percuma servis penyimpanan dan percuma servis memindahkan barang mengikut terma dan syarat yang ditetapkan. Di Cube Self Storage Sdn Bhd (Malaysia), mereka mempunyai kawasan penyimpanan yang sangat luas yang dijaga oleh pengawal keselamatan, biometric access system, individual padlock, smoke detector, climate controlled dan kawalan CCTV 24/7.

Advantages

· Climate-control

· 24/7 Secure Access

· Flexible Storage Space

· Flexible Storage Period

· Self-Storage Association Asia Members

Websites

cubeselfstorage.my

Contact Number

019-4914639 / 019-6952349

Address

Unit GI, Bangunan THK,

2A, Jalan 51a/243, Seksyen 51a,

46100 Petaling Jaya, Selangor.

5. Continental Movers & Storage Sdn Bhd

Company Details

Continental Movers & Storage Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat penempatan semula antarabangsa yang menawarkan servis memindahkan dan menyimpan barang. Continental Movers & Storage Sdn Bhd akan memastikan pelanggannya sentiasa tenang dan berpuas hati dengan mengendalikan servis tersebut secara cekap dan lancer tanpa sebarang masalah. Antara servis yang ditawarkan oleh Continental Movers & Storage Sdn Bhd adalah ‘International Movers Malaysia’, ‘Storage/Warehouse Space’, ‘Domestic Moves’, ‘Interstate Moves’, ‘Marine Insurance’, ‘Destination Services’, ‘Office Movers’ dan ‘Generl Cargo Transporatation’. Continental Movers & Storage Sdn Bhd boleh membantu dari proses membungkus (packing), mengangkut (transporatation) hingga menghantar ke destinasi yang diinginkan.

Advantages

· Global Partners Network

· Great Customer Feedback

· Worldwide Service Capability

· 24 hours Management Availability

· Professionalism

· First Class Service to Six Continents

· Safe and Secure Door to Door Service

· High Quality Packaging Materials

· Proven Track Record with Major Corporate Companies

· Transportation Through Sea, Air and Land

Websites

continentalmovers.com.my

Contact Number

03-78430575

012-2158575

Address

Lot 8046, Jalan Bukit Cherakah, Kg. Baru Subang, Section U6,

40150 Shah Alam, Selangor

6. Central Movers & Storage Sdn Bhd

Company Details

Central Movers & Storage Sdn Bhd telah terbina sejak tahun 2007 sehingga kini menawarkan servis seperti membungkus, memindahkan dan menyimpan. Penyelesaian segera dan sesuai dengan keperluan dan permintaan pelangganya adalah menjadi keutamaan bagi Central Movers & Storage Sdn Bhd. Central Movers & Storage Sdn Bhd yang berpengalaman hampir lebih 13 tahun mempunyai senarai pelanggan tetap merangkumi syarikat multinasional, kedutaan juga kerajaan asing. Antara servis yang ditawarkan oleh Central Movers & Storage Sdn Bhd adalah ‘Household Packing & Relocation’, ‘Commercial Office Packing & Moving Storage’, ‘International Packing (Land & Sea)’, ‘Special Equipment Moving’, ‘Storage Service’, ‘Warehouse Moving’ dan lain-lain.

Advantages

· Manpower Support

· Provide Packing Materials

· Covered Trucks and Lorries

· Disposal Option

· Transportation Through Sea and Land

Websites

centralmoversstorage.com

Contact Number

03-51315167

Address

No. 5 Jalan Angklung 33/20, Seksyen 33,

40400 Shah Alam, Selangor.

Baiklah. Sampai di sini sahaja perkongsian dari STORAGE MALAYSIA. Di harap perkongsian ini dapat membantu anda semua membuat pilihan untuk memilih servis storage yang terbaik. Jumpa lagi di perkongsian STORAGE MALAYSIA yang seterusnya pada minggu hadapan dengan topik yang lebih menarik. Stay safe dan duduk di rumah jika tiada hal penting di luar. Kita jaga kita. Bye!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
Open chat
1
Hello, I am sales representative for AKMOVERS. How can i assist you.
Powered by