PERKHIDMATAN PENGHANTARAN KENDERAAN KE SABAH SARAWAK

SERVIS SIMPAN STOK MAKANAN DI SHAH ALAM
March 19, 2021
SERVIS STORAGE TERBAIK DI SHAH ALAM
March 27, 2021
Show all

PERKHIDMATAN PENGHANTARAN KENDERAAN KE SABAH SARAWAK

Anda bercadang untuk hantar kereta ke sabah Sarawak? Perkongsian AKMOVERS kali ini amat penting untuk anda ambil tahu. Lagi-lagi kepada yang baru pertama kali menggunakan perkhidmatan ini. Selain anda dapat tahu perkara-perkara penting untuk hantar kereta ke sabah Sarawak, AKMOVERS juga ingin memberikan pendedahan secara ringkas. Jangan lupa share dan simpan entry kali ini agar dapat digunakan kelak.

AKMOVERS menawarkan Perkhidmatan Penghantaran Ke Sabah Dan Sarawak Tidak Kira Jenis Kenderaan. Namun, tahukah anda cara bagaimana cara kereta di hantar?

AKMOVERS menggunakan 2 jenis penghantaran bergantung kepada bajet anda. Samada anda mahu hantar khas menggunakan kontena atau RoRo.

Jika menggunakan kontena, bukan sahaja kereta, malah barangan rumah juga boleh dimasukkan. Bergantung kepada saiz kontena dan kapasiti barangan rumah juga.

AKMOVERS menyediakan servis penghantaran kenderaan ke Sabah dan Sarawak.

Antara servis yang kami tawarkan adalah:

[Door-to-door]Kami akan ambil kereta di hadapan pintu rumah anda ke hadapan rumah Sabah dan Sarawak anda.

[Door-to-port/Port-to-door]Kami akan ambil kereta anda di Port dan hantarkan ke rumah atau kami akan ambil kereta anda di rumah dan hantarkan ke Port.

[Port-to-Port]Kami cuma uruskan proses penghantaran Port ke Port sahaja.

Mesti ade di kalangan anda yang bercadang ingin hantar kereta ke Sabah dan Sarawak tetapi tidak tahu caranya? AKMOVERS penyelesaian anda. Sebelum itu, sediakan dokumen seperti di bawah:

1) Salinan IC Pemilik depan belakang

2) Salinan Geran Kenderaan Pemilik depan belakang

3) Salinan Surat Cover Notes Insurans Kenderaan

4) Surat Perlepasan Kenderaan (Jika masih ada loan)

Tetapi, Biasanya Berapa Lama Tempoh Penghantaran?

Kebiasaannya penghantaran dalam lingkungan 10 hingga 14 hari bekerja. Walaubagaimanapun, ia bergantung kepada situasi semasa samada cuti panjang atau keadaan cuaca.

Dan yang penting, setelah anda sudah tahu jadual kapal, sila hantar kereta awal. Setidak-tidaknya 3-5 hari sebelum di Port.

 

Dan perkara yang selalu ditanyakan oleh pihak AKMOVERS, Boleh ke nak letak barangan dalam kereta?

Untuk penghantaran kereta (vehicle shipping) amatlah tidak digalakkan untuk meletakkan barangan dalam kenderaan, khusus untuk hantar kereta yang menggunakan kaedah RoRo. Sebab apa?

Untuk kurangkan risiko barangan hilang. Dinasihatkan, hantar barangan itu menggunakan kaedah LCL. Selamat dan terjaga.

Kalau nak bawa barang sikit sahaja nak letak dalam kereta, boleh ke? Jom klik link nombor ini untuk pertanyaan lanjut berkenaan penghantaran kereta ke sabah sarawak sekarang !

 

http://www.wasap.my/60195181744

 

Jika anda mahu pindahkan barang rumah ke Sabah dan Sarawak ataupun ke luar negara, AKMOVERS boleh lakukan untuk anda. Untuk menggunakan servis ini, sama ada kita set dahulu valuation visit atau anda perlu maklumkan jumlah cubic meter barangan anda supaya dapat tentukan sama ada 20 kaki kontena atau 40 kaki kontena.

 

Nak lagi mudah, hubungi sahaja kami, set masa untuk valuation, dan kami bantu anda untuk kirakan volume barangan dan membuat senarai barangan. Let’s the expertise assists you. Okay?

Jika anda tiada pengalaman pindah rumah atau masih keliru pakej mana yang sesuai untuk keperluan anda, jangan risau, hubungi sahaja talian hotline dan Sales Executive yang mesra akan membantu anda.

Untuk penerangan lanjut mengenai servis pindah boleh hubungi:

Whatsapp | Call – 019-5181744
Facebook – Akmovers
Instagram – Akmovers
Youtube Channel – Akmovers

 

Akmovers-We deliver your needs-

#hantarkeretasabah

#hantarkeretasarawak

#penghantaranbarangan

#LCL

#sabahsarawak

#pemindahankeretasabahsarawak

#moversandpackersmalaysia

#moversmalaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
Open chat
1
Hello, I am sales representative for AKMOVERS. How can i assist you.
Powered by