MASALAH YANG DIHADAPI MENJELANG PERAYAAN

SAMBUT PERAYAAN MEMANG MENYERONOKKAN! 28 JANUARI 2021! LAUNGAN “VEL” “ VEL”ADA APA?
January 29, 2021
Show all

MASALAH YANG DIHADAPI MENJELANG PERAYAAN

Setiap kali hari perayaan datang, rakyat Malaysia tak kiralah bangsa Melayu, Cina, India atau lain-lain pasti teruja dan tak sabar kerana pada hari rayalah semua anggota keluarga dapat berkumpul, memasak dan makan bersama, bertanya khabar dan bercerita setelah sekian lama tidak berjumpa. Malaysia terdiri daripada rakyat berbilang bangsa. Maka, setiap tahun, rakyat Malaysia akan menyambut pelbagai jenis perayaan seperti Hari Raya Aidilfitri, Hari Raya Aidiladha, Tahun Baru Cina, Hari Deepavali, Hari Wesak, Hari Thaipusam, Hari Krismas dan banyak lagi perayaan yang lain bersama-sama. Disebabkan, pandemik coronavirus (covid-19) yang melanda Malaysia dan seluruh dunia, hari perayaan tetap disambut dengan meriah walaupun secara bersederhana dan mengikut SOP yang ditetapkan oleh pihak kerajaan. 

Walaupun perayaan adalah hari yang membahagiakan, sesetengah dari kita terutamanya ibu bapa akan mengalami STRESS. Stress kerana banyak perkara yang perlu dilakukan. Sebagai contoh, perlu menyediakan pakaian untuk keluarga, membeli barang dapur untuk memasak makanan yang akan dihidang di pagi raya, merancang perjalanan pulang ke kampung halaman dan yang paling paling paling tidak disukai adalah perlu mengemas rumah kerana pasti ada tetamu atau saudara mara yang akan datang berkunjung ke rumah. Tapi jangan risau AK-STORAGE boleh bantu.

Mengemas rumah selalunya menjadi tugas dan terletak di bahu ibu-ibu dan para anak gadis. Lebih-lebih kepada keluarga yang mempunyai barang yang banyak yang dirumah tak kira sama ada rumah bersaiz besar atau kecil, pasti mengambil masa untuk mengemas. Kadang-kadang terlalu banyak barang sampai para ibu fed up nak kemas yang mana satu. Nak biar je, takut tetamu tak muat duduk dek kerana barang terlalu penuh. Nak simpan, tapi tiada ruang kosong yang boleh menempatkan barang-barang tersebut. Letak stor, stor penuh. Letak luar rumah, nampak bersepah dan takut barang rosak. Biar di dalam, sempit pulak. Bingung? Jangan risau AK-STORAGE kan ada. Simpan je barang-barang tu kat AK-STORAGE.

Bagi para ibu yang bekerja, kebiasaanya memanfaatkan hujung minggu untuk mengemas dan membersihkan rumah pada hari kebiasaan atau hari perayaan. Yelah, hari bekerja, pasti penat setelah seharian bekerja. Balik rumah nak masak, melayan suami dan anak dan ada juga yang menyambung menyiapkan kerja yang tidak sudah. Sudahnya, hujung minggu sajalah waktu yang ada untuk mengemas. Selain tidak dapat berehat, para ibu juga tidak dapat meluangkan masa secukupnya dengan yang tersayang. Namun, dengan adanya servis AK-STORAGE para ibu tidak perlu risau kerana kami akan bantu meringankan beban para ibu sekalian. Para ibu boleh menggunakan masa yang ada dengan melakukan perkara lain selain mengemas rumah sebelum pulang ke kampung menyambut hari perayaan.

Sesetengah para ibu, apabila dah penat sangat sebab banyak sangat barang nak kemas, mereka mengambil jalan pintas dengan pemikiran asal cepat siap sebab ketupat belum dianyam, kuih belum dibakar, ayam belum dicincang, pakaian belum siap packing dan banyak lagi kerja. Namun, hasilnya, pasti rumah kurang teratur dan pasti masih ada habuk-habuk yang terselit kerana terlalu banyak barang dan tidak cukup waktu untuk mengemas. Tak apa. Separuh barang tu boleh simpan je dekat AK-STORAGE.

Bagi keluarga yang mempunyai bilangan ahli yang ramai pasti barang nya juga berganda berbanding dengan keluarga yang ahlinya sedikit. Lebih-lebih lagi keluarga yang mempunyai anak kecil, ada kereta mainan lah, walkers lah, papan gelongsor lah dan juga toy-toys yang lain. Dahlah pada musim perayaan, sanak saudara yang jauh akan tumpang menginap. Aduh sempit juga dibuatnya. Walaupun itu perkara biasa, atau masa zaman dulu boleh je tidur sempit-sempit. Tak mati pun. Haip! Kalau awak semua bujang tak apa. Bagi yang berkeluarga, pasti agak awkward nak tidur sempit-sempit. Jadi kalau simpan separuh daripada barang di rumah, pasti tetamu lebih selesa dan ada ruang antara mereka. Tak apa AK-STORAGE ada kawasan penyimpanan yang besar dan selamat untuk simpankan barang anda sekeluarga.

Apa? Ibu bersalin di waktu perayaan. Nak harapkan para bapa sepenuhnya untuk mengemas bukan tak boleh diharap, cuma kurang yakin. Perempuankan lebih details orangnya. Perempuan sukakan kecantikan dan kesempurnaan. Tambahan lagi, pasti ramai yang akan datang untuk berjumpa dengan ibu dan baby yang baru saja lahir, lagilah kena pastikan rumah kemas. Ibu bolehlah sarankan si bapa untuk simpan separuh barang kat rumah di AK-STORAGE. Jadi tak adalah para bapa terkapai-kapai kemas rumah dan para ibu tak adalah stress tengok para bapa kemas tak berapa okay. Dahlah tetamu datang, nak buat air lagi, nak layan tetamu lagi. Mana nak kemas rumah lagi. Jadi kalau rumah lapang, tak lah para bapa terbeban sangat.

Hah? Perabot besar? Susah nak cabut balik satu-satu? Tak apa. Team kami dari AKMOVERS boleh bantu cabut dan pasangkan balik nanti. AK-STORAGE pulak boleh simpankan perabot anda. Jangan risau. Perabot kecil atau besar, dua-dua kami boleh uruskan. Call je cepat jangan lambat-lambat, nanti menyesal di kemudian hari!

Di samping itu, jikalau keluarga anda terdiri daripada penyimpan tegar koleksi barang-barang antik atau apa saja barangan, bukankan lebih selamat untuk menyimpan sementara di AK-STORAGE. Kita tak tahu apa yang bakal terjadi pada masa hadapan. Boleh jadi anak saudara mara kita yang masih kecil secara tidak sengaja terlanggar atau terosakkan barang kesayangan anda. Mahu menangis tak berlagu, boleh buat tak selera makan, tak ada mood dah nak raya. Jadi boleh simpan barangan peribadi dan barang berharga anda di AK-STORAGE. Jangan risau, pasti selamat!

Selain itu, dapat pula saudara-mara bermulut makcik bawang. Malu juga kalau rumah tak kemas. Mahu dicanangnya tujuh keturunan. Walaupun depan kita dia diam sahaja, dibelakang kita tak tahu. Jadi nak tak nak kena kemas jugak. Paling nak elak, saudara mara yang bermulut longkang, yang terus mengata didepan batang hidung. Aduh! Sakitnya di dalam terasa. Jadi untuk sementara waktu, boleh simpan barang-barang yang tidak diperlukan di storage area kami menggunakan servis AK-STORAGE.

Para bapa, abang-abang dan adik lelaki boleh membantu dan menjadi HERO dengan menggunakan servis AKMOVERS. AKMOVERS menyediakan servis menyimpan barang yang dipanggil AK-STORAGE. AK-STORAGE boleh simpankan barang-barang anda untuk tempoh yang anda inginkan. AK-STORAGE boleh tolong wrapkan barang-barang anda. Confirm selamat. Baik barang kaca atau kain biasa, AK-STORAGE akan pastikan barang tersebut dalam baik dan selamat sejahtera. AK-STORAGE juga akan tolong angkat, pindahkan ke tempat penyimpanan kami dan akan menghantar kembali barang anda sesuai menyikut permintaan anda. Jadi para ibu bapa hanya perlu mengasingkan barang-barang yang ingin di simpan dan team kami akan datang dan wrap setiap barang tersebut sebelum menyimpannya di AK-STORAGE.

Jadi, lepas je simpan barang kat AK-STORAGE, tak perlu nak risau ruangan sempit, tetamu tak muat nak duduk. Rumah tak boleh nak dekor sebab banyak sangat barang. Tak cukup masa nak buat kerja lain. Segala umpatan dan cakap belakang pun boleh dielakkan sebab rumah anda dah kemas dan selesa untuk diziarahi. Kita juga selesa dan tenang menyambut hari raya dan ketibaan saudara mara. Jadi masa raya, tak perlu nak kemas banyak-banyak, kemas sikit je lepas tetamu balik. Esok terima tetamu lain pula. Sungguh membahagiakan kan! Tak payah stress, tak payah spend masa banyak sangat nak kemas. Boleh relax-relax. Raya kan masa untuk bergembira. Walaupun dalam keadaan pandemik, perayaan dapat disambut dengan ceria dengan suasana rumah yang kemas dan teratur.

Pada yang mempunyai masalah seperti di atas dan memerlukan servis kami, sila hubungi kami di nombor yang tertera. Maklumat lanjut boleh layari website kami. Kami AK-STORAGE sedia membantu anda dengan tangan yang terbuka. Lagipula, anda tak perlu fikir dan risau bagaimana untuk mengangkut barang ke storage area kami, kerana kami juga menyediakan servis mengangkut barang tersebut.

Jadi tunggu apa lagi? CEPAT HUBUNGI KAMI SEGERA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »

TESTIMONI

This is the heading

Nam bibendum, elit eu mattis mollis, lorem urna ultrices enim, et vulputate odio nibh sit amet magna. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum auctor nisl a mauris hendrerit, posuere fringilla nisi convallis. Etiam cursus quam sed nunc fermentum, et elementum nulla auctor. Mauris tincidunt sagittis nisl at volutpat. Suspendisse sem velit, condimentum ac mattis a, blandit id nibh. Proin vestibulum scelerisque porttitor. Cras venenatis ligula pharetra mauris sodales, eu porta diam imperdiet.

FAQ

  • Dadah
  • Minuman keras
  • Makanan & Minuman
  • Haiwan
  • Pokok
  • Bahan pepejal & cecair mudah bakar
  • Gas
  • Bahan letupan
  • Bahan toksik
  • Bahan radioaktif
  • Bahan penghakis
  • Pelbagai barangan lain yang berbahaya.

Anggaran 14 – 21 hari selepas kapal bertolak dari Port Klang. Untuk makluman, tempoh penghantaran juga bergantung kepada cuaca. Sebarang status akan dimaklumkan kemudian.

Harga bergantung pada servis yang dipilih dan kiraan barangan mengikut meter cubic (m3). Dapatkan nasihat dari team sales kami bagi tujuan perkiraan dan harga.

Ciri-ciri:

1. Mempunyai tenaga kerja yang mahir untuk menguruskan barangan anda di Sabah & Sarawak.

2. Menguruskan proses dokumentasi untuk anda.

3. Perkhidmatan pemindahan pintu ke pintu.

4. Barang dibalut secara penuh, kemas dan selamat.

5. Menggunakan bahan balutan yang bersesuaian.

Open chat
1
Hello, I am sales representative for AKMOVERS. How can i assist you.
Powered by